ZİHNİN TAO’SU- KONSANTRASYON ATÖLYESİ

PRATİKLERLE ZİHİNSEL KONSANTRASYON ATÖLYESİ
Çoğumuz zaman zaman zihnimizin dağınıklığından, belirli bir konuya odaklanamamaktan şikayet ederiz. Motivasyonlarımızın zayıf olduğu veya başka engellerin söz konusu olduğu bu gibi durumlarda potansiyellerimizin çok azını kullanabiliriz. Yaşamımızın geneline baktığımızda bu nedenlerle toplamda büyük bir zaman ve enerji kaybı söz konusudur.

Birçok aracı, cihazı mükemmel bir şekilde kullanabilmemize rağmen zihnimizi ve duygularımızı yeterince iyi tanımıyor, ona yeterince hakim olamıyor, dolayısıyla da onda oluşan sorunlar karşısında çoğu kez belirleyici olamıyoruz.

Konsantrasyon kendi içinde bir son değildir, aksine iradeyi geliştirme şeklidir ve bu şekilde hayatı anlamlı kılar. Tüm yaşamınızı – eylemlerinizi, duygularınızı, düşüncelerinizi – dengeli bir ruh haliyle, hayatınızda yakalamak istediğiniz başarıya kutuplaştırın.

Zihinsel konsantrasyon atölyesi, içinde yapılacak 20’yi aşkın pratik egzersizlerin de yardımıyla zihnin çalışma biçimini daha iyi tanıtan, konsantrasyonu iyileştirmek için yöntemler öneren değerli bir kaynaktır. Bunun yanı sıra, düzenli, açık ve güçlü bir zihin sadece konsantrasyon için etkin bir araç olmakla kalmayıp, kendi benliğimizi derinlemesine tanımak için bir imkan sağlamaktadır.

Toplam 8 saat, 2 günlük atölyede işlenecek konular :

  • Başarının anahtarları
  • Dikkat ve konsantrasyon
  • Zihnin Doğası
  • Dikkat ve Çeşitleri
  • Dostlar ve Düşmanlar
  • Düşüncelerin Hareket Şekli
  • Zihinsel Pratikler
  • Farkındalığı Sürekli Geliştirmek
  • Bedeni Konsantrasyonun Dostu Haline Getirmek
  • Dikkat, Hafıza ve Hayalgücünün Konsantasyonla İlişkisi
  • Duyguları ve Enerjiyi Konsatrasyonun Hizmetine Sunmak
  • Sürdürülebilir Konsantrasyonun İpuçları
  • Konsantrasyon Egzersizleri
  • Zihinsel Hakimiyet Üzerine Tavsiyeler

Ernest Wood’un çalışmalarından derlenen bu atölye bir sonraki adımla ilgili olarak da bilgiler ve uygulamalar önermektedir. Zihinsel konsantrasyon, meditasyona giriştir. Bu eğitimin ikinci modülü “Meditasyon, meditasyon yöntemleri ve meditasyonda derinleşme yolu” üzerinedir. 

Ernest Wood, 1883-1965 yılları arasında yaşamış İngiliz araştırmacı, yazar ve eğitmendir. Teozofi çalışmaları, felsefe seminerleri ve kitapları yazarlığı, yoga çalışmalarından sonra, 2.Dünya Savaşı’ndan sonra Amerika’ya gitmiş ve San Fransisco’daki Asya Araştırmaları Akademisi dekanlığı yapmıştır.

Seminer dizisi sonunda katılım belgesi verilir.

Seminer 10 kişilik gruplarla sınırlıdır. Katılım için ön kayıt ve rezervasyon yapılması gerekmektedir.

0 555 255 50 08, zendo@zendoakademi.com

Yakın zamanda düzenlenecek eğitim için bilgi alınız.

3 – 4 Kasım 2018, Cumartesi –Pazar

Cumartesi, 13:00 – 17:00 ( 1. Bölüm)

Pazar, 13:00 – 17:00 ( 2.bölüm)

( Her iki güne de katılım gerekmektedir.)

Eğitim yeri : Aktiffelsefe Alsancak, Alsancak Mahallesi, 1481. Sk. 5-1, 35220 Konak/İzmir,  https://goo.gl/maps/mpF7sgY6NgS2

Eğitmen Başak Arpacıoğlu hakkında

17 yıllık Karşılaştırmalı felsefe, psikoloji, mitoloji, semboloji eğitmeni, Tai Chi ve Chigong eğitmeni, eski voleybolcu, Feng Shui danışmanı, Mimar.

1972 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul (Erkek) Lisesi’ndeki başarılı öğrenim hayatına paralel olarak 1986-2001 yılları arasında aktif olarak 2.Bayanlar liginde voleybol oynadı.

1995 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. 2012 yılına kadar kurumsal şirketlerde, kurumsal kimlik, perakende mağazacılık alanında uzman ve yönetici mimar olarak çalıştı.

1998 yılında çocukluğundan beri sorduğu soruların cevaplarını bulduğu, o güne kadar öğrendiklerini birleştiren, tamamlayan Aktiffelsefe Derneği’ne üye oldu. Doğu ve batı karşılaştırmalı felsefe, psikoloji, gönüllülük seminerlerini tamamladı ve gerekli eğitimleri alarak 2001 yılında eğitmen oldu.

2001 yılında sporla ilişkisini uzakdoğu felsefi içsel güç sanatlarına (martial arts) taşıdı ve taekwondo’ya başladı. 2003 yılında kadim uzakdoğu öğretilerinin ve Çin tıbbının pratik uygulaması olan Çigong ve Tai Chi eğitimine başladı.

2013 yılında Çigong, Tai Chi, Feng Shui, Zen, konsantrasyon, meditasyon, uzakdoğu öğretileri ve sanatlarını yaygınlaştırmayı amaçlayan okulu Zendo Akademi’yi kurdu.  Ustası Sifu Wing Cheung ile kendi gelişimine devam etmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir